My Humax Forum » Freesat HD » HB 1000S, 1100S

All 4 App?

(14 posts)
  1. foxleybob

    foxleybob

    senior member
    Joined: Oct '19
    Posts: 53

    offline

    Hi guys.

    I'd like to get All 4 on my Humax 1100s.
    Is there an app for it, and how do I get it, please?

    Sat 1 Aug 2020 18:45:51 #1 |
  2. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 11,557

    offline

    foxleybob - 44 secs ago  » 
    Hi guys.
    I'd like to get All 4 on my Humax 1100s.
    Is there an app for it, and how do I get it, please?

    Channel 4 HD and All-4 was removed by Channel 4 over a spat about Freesat epg fees a while ago.

    https://www.techradar.com/uk/news/freesat-viewers-to-lose-channel-4-hd-and-all4-catch-up-service#:~:text=Channel%204%20is%20citing%20a,standard%20definition%20channel%20will%20remain.

    Both are available on Freeview-HD and FVP units.

    Sat 1 Aug 2020 18:49:37 #2 |
  3. foxleybob

    foxleybob

    senior member
    Joined: Oct '19
    Posts: 53

    offline

    Damn.
    OK thanks for the reply.

    Sat 1 Aug 2020 19:29:10 #3 |
  4. foxleybob

    foxleybob

    senior member
    Joined: Oct '19
    Posts: 53

    offline

    Would all 4 be available on the new Freesat box's?

    Sat 1 Aug 2020 19:33:16 #4 |
  5. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 11,557

    offline

    foxleybob - 2 mins ago  » 
    Would all 4 be available on the new Freesat box's?

    No.

    It is not available on any genuine Freesat Box. If you have a smart TV with a terrestrial aerial. chances are you have both using the aerial.

    Sat 1 Aug 2020 19:37:46 #5 |
  6. gomezz

    gomezz

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 866

    offline

    One alternative is to use a Chromecast dongle to plug into a spare HDMI socket on the TV and cast to that from your smartphone or tablet. Or a Firestick dongle which does not need a smartphone or tablet and comes with its own remote control. Either gives you access to all the usual free and subscription catch up and streaming services including All4.

    Sat 1 Aug 2020 20:22:01 #6 |
  7. foxleybob

    foxleybob

    senior member
    Joined: Oct '19
    Posts: 53

    offline

    Good idea.
    Thank you for posting.

    Sat 1 Aug 2020 20:55:53 #7 |
  8. foxleybob

    foxleybob

    senior member
    Joined: Oct '19
    Posts: 53

    offline

    grahamlthompson - 1 hour ago  » 

    foxleybob - 2 mins ago  » 
    Would all 4 be available on the new Freesat box's?

    No.
    It is not available on any genuine Freesat Box. If you have a smart TV with a terrestrial aerial. chances are you have both using the aerial.

    Thanks again Graham.
    I do have a smart TV LG OLED but obviously we can't go forward or back , even pause.

    Sat 1 Aug 2020 21:14:45 #8 |
  9. foxleybob

    foxleybob

    senior member
    Joined: Oct '19
    Posts: 53

    offline

    grahamlthompson - 1 hour ago  » 

    foxleybob - 2 mins ago  » 
    Would all 4 be available on the new Freesat box's?

    No.
    It is not available on any genuine Freesat Box. If you have a smart TV with a terrestrial aerial. chances are you have both using the aerial.

    Thanks again Graham.
    We do have a smart TV (OLED) but obviously cannot have pause, forward or rewind etc.
    That's the main reason for posting this thread.
    But I do have a chrome cast which i could try with Gomaz's suggestion I guess.
    Thanks guys.

    Sat 1 Aug 2020 21:19:47 #9 |
  10. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 11,557

    offline

    foxleybob - 29 mins ago  » 

    grahamlthompson - 1 hour ago  » 

    foxleybob - 2 mins ago  » 
    Would all 4 be available on the new Freesat box's?

    No.
    It is not available on any genuine Freesat Box. If you have a smart TV with a terrestrial aerial. chances are you have both using the aerial.

    Thanks again Graham.
    We do have a smart TV (OLED) but obviously cannot have pause, forward or rewind etc.
    That's the main reason for posting this thread.
    But I do have a chrome cast which i could try with Gomaz's suggestion I guess.
    Thanks guys.

    A smart Tv will normally allow you tor ecord and live pause by simply connecting a portable usb harddrive, This gives the TV some-here to store recordings an the buffer to allow pause and rewind live TV. It also gives you access to catch up services like All 4 though you cannot record these for later viewing. You can of course view them as many times as they are available on the player.

    Make and model of TV would help.

    Sat 1 Aug 2020 21:57:37 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.