HDR 1100s remote control not working. « My Humax Forum

My Humax Forum » Freesat HD » HDR 1000/1010/1100S

HDR 1100s remote control not working.

(24 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    JP27

    new member
    Joined: Jun '16
    Posts: 3

    offline

    Hi, we've had this box about two months. The remote control is no longer working or, if it does work, it does only one thing then freezes again. What do we have to do to rectify? Thanks in advance.

    Tue 14 Jun 2016 18:10:56 #1 |
  2. User has not uploaded an avatar

    Pollensa1946

    special member
    Joined: Sep '12
    Posts: 1,068

    offline

    Try pulling the power from the box, leave for a few minutes and then restore.

    Tue 14 Jun 2016 18:15:16 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    JP27

    new member
    Joined: Jun '16
    Posts: 3

    offline

    tried that twice already!

    Tue 14 Jun 2016 18:16:05 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    Pollensa1946

    special member
    Joined: Sep '12
    Posts: 1,068

    offline

    It's always a good idea to fully explain what you have already done to try to resolve the problem. Usually saves wasting your time and mine.

    Tue 14 Jun 2016 18:27:12 #4 |
  5. Barry

    Barry

    administrator
    Joined: Feb '11
    Posts: 8,689

    offline

    Welcome to our Forum

    When the remote stops operation do the buttons on the unit still work?

    Have you tried changing the remote batteries?

    Tue 14 Jun 2016 18:31:33 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    JP27

    new member
    Joined: Jun '16
    Posts: 3

    offline

    Yes the buttons on the unit work and yes the remote had fresh batteries

    Tue 14 Jun 2016 19:02:43 #6 |
  7. Barry

    Barry

    administrator
    Joined: Feb '11
    Posts: 8,689

    offline

    I'm clutching at straws here but....

    Try taking the batteries out of the remote, then press 0 and OK for 30 seconds, replace batteries and try again.

    If that fails to address problem you could try changing the remote code, see our FAQ's.

    Should that not fix the problem, and as your unit is still under warranty, you need to contact Humax Support for a replacement.

    Tue 14 Jun 2016 20:09:56 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    Giddykipper

    new member
    Joined: Jul '16
    Posts: 1

    offline

    Hi Barry,

    Just had to jump on and say thank you so much for your advice. My remote stopped working today and I'd tried all the usual turning on and off, changing the batteries etc and still nothing. Found your reply about removing the batteries and pressing 0 and OK, and... it worked! All fully functioning again and you lifted me out of my Saturday grump, so thank you

    Sat 2 Jul 2016 8:48:24 #8 |
  9. Barry

    Barry

    administrator
    Joined: Feb '11
    Posts: 8,689

    offline

    Welcome to our Forum

    Thank you for the feedback, and glad we could help on this occasion.

    Sat 2 Jul 2016 8:51:07 #9 |
  10. skiday

    skiday

    junior member
    Joined: Jul '16
    Posts: 8

    offline

    When you say press 0 and OK for 30 sec you do mean simultaneously or 0 then OK for 30 sec? I can't think how this would work when there are no batteries in, but I guess it must.

    Wed 27 Jul 2016 17:00:55 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.