My Humax Forum » Freesat HD » HDR 1000, 1010, 1100S

Lost Pin

(29 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    mactoshb

    senior member
    Joined: Apr '14
    Posts: 51

    offline

    That is the whole point, it does not reset the pin to 0000 I mentioned changing the parental code it does the same mwhen I try to do a factory reset it goes through the start

    Fri 29 Jan 2016 15:43:02 #11 |
  2. User has not uploaded an avatar

    Pollensa1946

    special member
    Joined: Sep '12
    Posts: 1,170

    offline

    OK, that's clear. Now assuming the box will function, although on a London postcode, and connect to the internet have you tried updating to the latest software?

    Fri 29 Jan 2016 15:51:14 #12 |
  3. User has not uploaded an avatar

    mactoshb

    senior member
    Joined: Apr '14
    Posts: 51

    offline

    Sorry I only thought I was uploading the photos, I Only mentioned Parental pin as an example. When I tell it to do a factory default I get asked for the pin and get the message incorrect pin and a factory default is the only way I can see to retune from the London area to here in Scotland.I have tried to upload photos of the screen saying incorrect pin but site says they failed due to suize, I have cut hem to smaller sizes and hopefully it will go
    I have incidentally updated the .hdf file four times and the screnn has said successful each time but it never has reset the password.
    Boyd

    Fri 29 Jan 2016 15:58:57 #13 |
  4. User has not uploaded an avatar

    mactoshb

    senior member
    Joined: Apr '14
    Posts: 51

    offline

    Sorry again I did not see your later post, The box seems to work perfectly only getting the London programs, In SETTINGS/ system info it gives the Poscode as WD172TW, which is a london Postcode, I have tried to update the software but it says New software not detected, the software date in the System info is 9th dec last year and the version is UKSFAA 1.02
    Boyd

    Fri 29 Jan 2016 16:06:47 #14 |
  5. User has not uploaded an avatar

    Pollensa1946

    special member
    Joined: Sep '12
    Posts: 1,170

    offline

    No that's the LOADER level. The s/w level should be 3.0.20?

    Fri 29 Jan 2016 16:27:33 #15 |
  6. User has not uploaded an avatar

    Pollensa1946

    special member
    Joined: Sep '12
    Posts: 1,170

    offline

    I'm on the very latest level of s/w and I just tried the pin reset explained here...

    https://myhumax.org/forum/topic/how-to-reset-password

    ...and it worked perfectly. So if yours does not then I'm beaten on this.

    Fri 29 Jan 2016 16:40:30 #16 |
  7. Barry

    Barry

    administrator
    Joined: Feb '11
    Posts: 9,114

    offline

    My apologises for not spotting this earlier

    Try this later default file, it should revert your unit to factory settings.

    I have just tried using it on a unit with software 3.00.18 and then 3.00.20 uploaded, and it worked fine.

    Attachments

    1. hdr1000s_upgrade.hdf (26511 KB, 13 downloads) 4 years old
    Fri 29 Jan 2016 16:40:42 #17 |
  8. User has not uploaded an avatar

    mactoshb

    senior member
    Joined: Apr '14
    Posts: 51

    offline

    Hi again, I thought I had said I did use the file Barry sent and it worked first time and on comparing it to the file I downloaded from Humax it is ten times the size so I think the download from Humax must have failed and could not have been the whole file.
    Anyway thanks again for everyones assistance and hopefully you will get peace now that I have a 1000S that is working as it should and even getting the right transmissions,
    Boyd

    Fri 29 Jan 2016 20:31:53 #18 |
  9. Barry

    Barry

    administrator
    Joined: Feb '11
    Posts: 9,114

    offline

    The file on Humax site was for earlier versions of firmware.

    Fri 29 Jan 2016 21:53:03 #19 |
  10. User has not uploaded an avatar

    RadioNostalgia

    junior member
    Joined: Apr '16
    Posts: 5

    offline

    Barry - 2 months ago  » 
    The file on Humax site was for earlier versions of firmware.

    For 1001S nothing works: no backdoor (pin no more regognized), no upgrade by USB, HUMAX WiFi dongle is not recognized and no update from 2014 !

    And "service" never replies..

    Sat 2 Apr 2016 22:27:04 #20 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.