DTRT2000 YouView no signal « My Humax Forum

My Humax Forum » Freeview HD » YouView DTR-T models

DTRT2000 YouView no signal

(9 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    teeward

    member
    Joined: Jan '17
    Posts: 13

    offline

    Help! Today my YouView box has full sound but no picture. I’ve checked all the cables, I’ve powered off & on again. I tried to Do a factory reset but I can’t as it doesn’t bring up the onscreen instructions, all I’m getting is “no signal”. The remote is working fine & I can turn over channels (I can hear the change of programmes I just can’t see anything.
    None of the hdmi ports on my tv work so it has always been connected by scart (of which there is only 1 port) it has always worked fine tho. Could it be the scart lead suddenly stopped working? Although wouldn’t that stop the sound too? Would it just stop the picture? I’ve took it out & put it back in but still only getting full sound but black screen with no signal box. Any suggestions please?! Thanks

    Sun 14 Oct 2018 15:34:34 #1 |
  2. User has not uploaded an avatar

    fedman1

    special member
    Joined: Dec '13
    Posts: 115

    offline

    The SCART is a particulary poor type of connector, and prone to intermittent connection.Since the audio and video are on different pins, it is quite possible to have one without the other.
    First make sure both ends are fully pushed home, they have a habit of 'walking out'. You could try another SCART cable if you have one.
    Also check that your TV SCART input is selected to either composite video or RGB (which ever one you normally use).
    Hope one of these gets your picture back.

    Mon 15 Oct 2018 11:23:18 #2 |
  3. REPASSAC

    REPASSAC

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 3,708

    offline

    Check also that the SCART cable is also fully seated in the TV.

    Mon 15 Oct 2018 11:44:33 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    teeward

    member
    Joined: Jan '17
    Posts: 13

    offline

    Thanks, I tried taking the scart out & fully pushing back in again but it was still the same result. I couldn’t find a spare scart lead (I know I have one!!!) but I’ll get one tonight & try a different lead. Fingers crossed!

    Mon 15 Oct 2018 12:50:42 #4 |
  5. gomezz

    gomezz

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 823

    offline

    Try turning the TV to its own tuner then back to using the SCART input.

    Mon 15 Oct 2018 14:35:35 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    teeward

    member
    Joined: Jan '17
    Posts: 13

    offline

    gomezz - 2 hours ago  » 
    Try turning the TV to its own tuner then back to using the SCART input.

    Yeah tried this, tv works fine! Still just sound no signal on the Humax ????

    Mon 15 Oct 2018 16:39:44 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    teeward

    member
    Joined: Jan '17
    Posts: 13

    offline

    Tried a brand new scart lead, I still only have sound no picture ????

    Wed 17 Oct 2018 20:04:05 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    Faust

    special member
    Joined: Jun '13
    Posts: 1,386

    offline

    What I would do at this point is try your Youview box on another TV. If you don't have another TV then perhaps ask a neighbour or friend if you can try your box on theirs.

    Wed 17 Oct 2018 21:41:39 #8 |
  9. User has not uploaded an avatar

    teeward

    member
    Joined: Jan '17
    Posts: 13

    offline

    Faust - 14 minutes ago  » 
    What I would do at this point is try your Youview box on another TV. If you don't have another TV then perhaps ask a neighbour or friend if you can try your box on theirs.

    Yes, that’s my next step. Thanks.

    Wed 17 Oct 2018 21:57:06 #9 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.