My Humax Forum » Freeview HD » HDR 1800T/2000T

Record button won't work

(9 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    ChloeG

    new member
    Joined: Sep '18
    Posts: 4

    offline

    My record button won't work. When I press it the PVR button doesn't light up. All the other buttons work. I have tried unplugging the HDR and waiting and plugging it back in but to no avail.

    Thing is - I had this problem before and I fixed it but I cannot for the life of me remember how I fixed it. Can anyone help? Thank you.

    Tue 25 Sep 2018 17:28:28 #1 |
  2. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,230

    offline

    The record button records the time shift buffer and the rest of the programme. For it to work you have to wait a little while after a new programme starts, for some content to be buffered. To set a recording from the epg press OK on a programme you wish to record.

    Tue 25 Sep 2018 18:47:29 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    ChloeG

    new member
    Joined: Sep '18
    Posts: 4

    offline

    Well, Graham, that's bizarre. I have had the HDR for over two years and I've always set a recording on the EPG by pressing the Record button never the OK button. I have now just set a recording by pressing the OK button and hey presto the Record button has now started working for instant recording again.

    Thank you!

    Tue 25 Sep 2018 19:05:38 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    Faust

    special member
    Joined: Jun '13
    Posts: 1,417

    offline

    Record button or pressing okay works using the EPG on my 1000s. Outside the EPG pressing the record button works too.

    Wed 26 Sep 2018 9:35:03 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    ChloeG

    new member
    Joined: Sep '18
    Posts: 4

    offline

    Yes, it's stopped working again now. It may be that the button is just worn out.

    Wed 26 Sep 2018 18:45:56 #5 |
  6. Luke

    Luke

    special member
    Joined: Apr '11
    Posts: 1,054

    offline

    ChloeG - 4 minutes ago  » 
    Yes, it's stopped working again now. It may be that the button is just worn out.

    From your first description that does sound very likely.

    Is it like last time when attempting to use the 'record' button "the PVR button doesn't light up"?

    Wed 26 Sep 2018 18:52:34 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    tv-tony

    member
    Joined: Jan '14
    Posts: 13

    offline

    Surely you know the trick with a mobile phone in the camera mode to eliminate the remote.

    Wed 26 Sep 2018 20:34:58 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    crashcris

    member
    Joined: Aug '16
    Posts: 40

    offline

    Have you changed the batteries in the remote? When the batteries are failing some buttons work and others don't.

    Fri 28 Sep 2018 12:26:59 #8 |
  9. User has not uploaded an avatar

    ChloeG

    new member
    Joined: Sep '18
    Posts: 4

    offline

    Yes the PVR button doesn't light up when the record button is pressed (and yes, I have changed the batteries! :D)

    Fri 28 Sep 2018 17:08:41 #9 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.