My Humax Forum » Freesat HD » FOXSAT HDR

Upgrading HDD

(19 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    Alloneword

    senior member
    Joined: Sep '12
    Posts: 91

    offline

    Last time i looked at upgrading the HDD WD Greens 2TB seem to be the one to use but for the life of me i can't find these on WD site to get a model number, in fact all i could find was 5 or 6TB versions, can anyone shed any light on the model number or do they even make 2TB ones anymore

    All1

    Fri 4 Nov 2016 8:42:25 #1 |
  2. REPASSAC

    REPASSAC

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 3,171

    offline

    The drive should be a AV drive rather than the standard green.
    Rather hard to locate on WD's redone site.

    Should be able to find them as either AV/GP or search for one of the model numbers WD10EURX.

    Fri 4 Nov 2016 9:10:59 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    Alloneword

    senior member
    Joined: Sep '12
    Posts: 91

    offline

    Thanks i'm looking at the 2TB but i get your drift thanks for that model number.

    All1

    Tue 8 Nov 2016 22:50:46 #3 |
  4. REPASSAC

    REPASSAC

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 3,171

    offline

    You will need to fit a jumper (not supplied) on pins 5 and 6 to select a 1.5 Gb/s transfer speed.
    See http://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=981

    The 2TB drive is WD20EURX.

    Wed 9 Nov 2016 8:21:18 #4 |
  5. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 7,373

    offline

    To use a 2TB drive in a Foxsat-hdr the drive has to be formatted (EXT3) and partitioned externally. The Foxsat only has built in automatic install for drives up to 1TB. If using a 1TB after install and before recording, make the music/photo partition the minimum size to maximise space for recordings (elect to format both partitions).

    Wed 9 Nov 2016 8:37:36 #5 |
  6. REPASSAC

    REPASSAC

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 3,171

    offline

    Thanks Graham, I forgot about that.
    This post may also help https://www.avforums.com/threads/humax-foxsat-hdr-%C2%96-upgrade-hdd-to-2tb.1336395/

    Wed 9 Nov 2016 11:34:52 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    Alloneword

    senior member
    Joined: Sep '12
    Posts: 91

    offline

    Here was i thinking it was a simple swap
    Well formatted to ext3 in windows and loaded her up but seems i'm left with Initializing Partition info and doing some reading from your links it seems i need a linux boot disk which is coming down now but will take the best part of 3 hours so i'll update on Wed sometime.

    All1

    Tue 15 Nov 2016 22:53:18 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    Alloneword

    senior member
    Joined: Sep '12
    Posts: 91

    offline

    Guys is there a certain Linux boot cd i should use?
    I'm playing with Ubuntu 16.04 LTS and making very slow progress, yes i can boot into the OS but it never sees the 2TB drive

    All1

    Thu 17 Nov 2016 15:44:31 #8 |
  9. aldaweb

    aldaweb

    administrator
    Joined: Feb '11
    Posts: 321

    offline

    Try gparted live, it's small and designed for maipulating hard drive partitions.
    http://gparted.org/livecd.php

    Thu 17 Nov 2016 20:28:11 #9 |
  10. REPASSAC

    REPASSAC

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 3,171

    offline

    You did note from the link above that you need to create and format 4 partitions on the disk?

    Fri 18 Nov 2016 7:06:49 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.