My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

need to replace the hard drive.

(9 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    Apache

    special member
    Joined: Aug '19
    Posts: 105

    offline

    Hello,

    I need to replace the hard drive in my FVP 5000T, how do I install the software that you download from the Humax webpage onto the box ?
    Any help would be appreciated

    Thanks

    | Tue 4 Jan 2022 13:02:29 #1 |
  2. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 1,234

    offline

    You don't, you just format the drive.

    | Tue 4 Jan 2022 13:41:07 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    Apache

    special member
    Joined: Aug '19
    Posts: 105

    offline

    Hello,

    Thanks for getting back to me the info was helpful, I have recordings that I need to keep, can you tell me how I copy the recordings to a USB Hard drive ? and how do I copy the recordings back onto the box from USB Hard drive ?

    Thanks

    | Tue 4 Jan 2022 15:36:47 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 3,976

    online

    Apache - 6 hours ago  » 
    I need to replace the hard drive in my FVP 5000T

    Please could you explain why you need to replace the hard drive?

    | Tue 4 Jan 2022 19:20:09 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 3,976

    online

    Apache - 3 hours ago  » 
    I have recordings that I need to keep, can you tell me how I copy the recordings to a USB Hard drive ? and how do I copy the recordings back onto the box from USB Hard drive ?

    If the new hard drive is the same capacity as the old one and you have plenty of spare space on a PC then the easiest way would be to take an image backup of the old hard drive and do an image restore to the new hard drive.

    | Tue 4 Jan 2022 19:26:50 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    Apache

    special member
    Joined: Aug '19
    Posts: 105

    offline

    Hello,

    I have found other issue with the box, when the box has been unplugged for a couple days and then you plug the box back in to the mains the light on the front of the box comes on blue and the humax logo appears on the TV screen then the Humax logo goes off the screen and when I check the light on the front of the box the light is red, the box has turn off, so press the power button the box comes back on.

    Any help would be great.

    Thanks

    | Thu 6 Jan 2022 20:28:33 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 1,234

    offline

    That's normal.

    | Thu 6 Jan 2022 21:09:16 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    Apache

    special member
    Joined: Aug '19
    Posts: 105

    offline

    Hello,

    Can I put a larger hard drive in the box ? and do an image of the hard drive.

    Any help would be appreciated

    Thanks

    | Mon 10 Jan 2022 22:31:46 #8 |
  9. User has not uploaded an avatar

    Apache

    special member
    Joined: Aug '19
    Posts: 105

    offline

    Hello,

    Just a quick update replaced the hard drive in the box and it worked, did not even need to do a copy of the hard drive, just put the new hard drive and it worked straight way.

    Thanks for all your help.

    Thanks

    | Thu 10 Feb 2022 20:11:00 #9 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.