My Humax Forum » Freeview HD » HDR 1800T/2000T

No channel 10

(13 posts)
  1. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,230

    offline

    manofkent - 7 minutes ago  » 
    I use an aerial 2 way aerial booster with separate short coax's to TV and pvr. Swapped them over but no change. Google says ITV 3 is also on freeview 788 but we don't seem to receive that.

    You are saying the box can receive channel 34 but not 10 and the TV can get both Take the 2 way amplifier out of the circuit and replace it with a passive splitter.

    eg

    https://www.screwfix.com/p/labgear-19132r-s-2-way-metal-t-splitter/44534

    Fri 2 Nov 2018 10:55:19 #11 |
  2. User has not uploaded an avatar

    manofkent

    member
    Joined: Jul '17
    Posts: 13

    offline

    I have used one of those splitters before when analogue but since going all digital I need the amplifier to get good quality. However I just retuned one more time and now ch10 is up. So, for time being, problem solved. Thanks to all for your responses.

    Fri 2 Nov 2018 11:25:49 #12 |
  3. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,230

    offline

    manofkent - 4 minutes ago  » 
    I have used one of those splitters before when analogue but since going all digital I need the amplifier to get good quality. However I just retuned one more time and now ch10 is up. So, for time being, problem solved. Thanks to all for your responses.

    That's just plain wrong. Digital either works 100% or not at all. In fact your amplifier will be reducing the quality. reducing the signal level can actually give you superior pictures - look at the signal diagnostics - you need 100% quality, for most kit about 60% strength is ideal - with a sensitive tuner too high a level can create signal clipping reducing the quality making it vary all the time.

    DSO increased the transmitter power far more than the splitter will reduce it.

    http://www.aerialsandtv.com/digitaltv.html#InferiorDigitalPictureQuality

    http://www.aerialsandtv.com/ampsandsplitters.html#AmplifierOrSplitter

    Next time it happens which will likely be when we next get high pressure conditions pull the aerial input to the amplifier and connect it directly to the pvr.

    Fri 2 Nov 2018 11:38:51 #13 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.