My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

remote

(11 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    frier

    junior member
    Joined: Nov '18
    Posts: 6

    offline

    moved house. set up box , remote wont work but lights up ,tv picture only with buttons on box on screen message apps press ok but cant because no remote tried you know what

    Fri 23 Nov 2018 12:30:49 #1 |
  2. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,398

    offline

    Take out the batteries and hold down the power button to discharge internal capacitors. Replace batteries and try again.

    Welcome to our forum

    Fri 23 Nov 2018 13:19:52 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    frier

    junior member
    Joined: Nov '18
    Posts: 6

    offline

    tried, no good ive tried another remote same type still no good thanks

    Fri 23 Nov 2018 19:48:13 #3 |
  4. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,398

    offline

    frier - 1 hour ago  » 
    tried, no good ive tried another remote same type still no good thanks

    Check the box hasn't switched to a different IR mode.

    https://myhumax.org/forum/topic/multi-code-function-fvp-remote

    Fri 23 Nov 2018 20:56:46 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    frier

    junior member
    Joined: Nov '18
    Posts: 6

    offline

    tried that on both remot ,wont even show upon screen i think box stuck in boot, but got picture tried combinations on remote and box

    Sat 24 Nov 2018 7:11:09 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 307

    offline

    Have you tried a full power disconnect to the box then back on again after a little while?

    Sat 24 Nov 2018 13:44:16 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    frier

    junior member
    Joined: Nov '18
    Posts: 6

    offline

    done that thanks

    Sat 24 Nov 2018 14:06:57 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    fedman1

    special member
    Joined: Dec '13
    Posts: 123

    offline

    Are you sure there is no other IR signals 'swamping' your Humax? Try getting in close and sheilding the remote with a cardboard or plastic tube.

    Sat 24 Nov 2018 16:01:28 #8 |
  9. User has not uploaded an avatar

    frier

    junior member
    Joined: Nov '18
    Posts: 6

    offline

    1 box 1 tv up close no good , i think needs dropping great hight

    Sat 24 Nov 2018 16:13:14 #9 |
  10. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,398

    offline

    Take a photo of the remote while pressing a button with a phone camera. If it's emitting infra red you should be able to see it.

    Sat 24 Nov 2018 17:25:17 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.