My Humax Forum » Freesat HD » HDR 1000, 1010, 1100S

Sorry, no internet connection found

(21 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    tony1902

    junior member
    Joined: Apr '21
    Posts: 12

    offline

    After a week and an hour on a chat line with Humax followed by a call to my broadband provider I still have no 'On Demand'. All other devices are fine with my router.
    Does anyone have any ideas, please?
    Regards,
    Tony.

    | Wed 14 Apr 2021 19:25:57 #1 |
  2. Barry

    Barry

    senior admin
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,406

    offline

    Welcome to our Forum

    Which Humax unit are you referring to.

    | Wed 14 Apr 2021 19:27:41 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    tony1902

    junior member
    Joined: Apr '21
    Posts: 12

    offline

    Sorry, HDR-1100S.

    | Wed 14 Apr 2021 19:31:52 #3 |
  4. Barry

    Barry

    senior admin
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,406

    offline

    A few have reported similar with freesat units.

    A Factory default (settings, system settings) appears to fix the problem. Make a note of your schedule as you will have to re enter it.

    | Wed 14 Apr 2021 19:36:02 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    tony1902

    junior member
    Joined: Apr '21
    Posts: 12

    offline

    I have done a factory reset twice, first a few days ago and again during the chat with Humax support.

    | Wed 14 Apr 2021 19:40:04 #5 |
  6. REPASSAC

    REPASSAC

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 4,007

    offline

    Try rebooting your router and after the reboot is complete also reboot the HDR-1000S.
    What network settings does the unit now show?

    | Thu 15 Apr 2021 5:34:18 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    tony1902

    junior member
    Joined: Apr '21
    Posts: 12

    offline

    Got this from Humax support. Did not make any difference, still not working.....

    • Turn the Humax Box off with the remote or the button on the front of the box
    • Turn the Humax Box off at the mains
    • Power down and then turn the Broadband Hub/Router off at the mains
    • Leave the Broadband Hub/Router off for 5 minutes
    • Turn the Broadband Hub/Router back on at the mains
    • Wait another 5 minutes and turn the Humax Box on at the mains. Then with the remote or the button on the front of the box power it on.

    | Thu 15 Apr 2021 17:45:53 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    tony1902

    junior member
    Joined: Apr '21
    Posts: 12

    offline

    I think I need a new box, maybe go for the Freesat make this time.

    | Thu 15 Apr 2021 17:46:43 #8 |
  9. REPASSAC

    REPASSAC

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 4,007

    offline

    What does the HDR-1000S show in network settings? Please post settings/
    How is it connected to our router? If Cable is the green LED by the LAN socket on?
    If via home plugs do they have a power save feature and if so can it be disabled.

    | Fri 16 Apr 2021 12:10:10 #9 |
  10. User has not uploaded an avatar

    tony1902

    junior member
    Joined: Apr '21
    Posts: 12

    offline

    Network Info

    Connection Type --- DHCP
    IP address --- Should I post this?
    Netmask --- Should I post this?
    Gateway address 0.0.0.0
    Primary DNS --- 0.0.0.0
    Secondary DNS --- 0.0.0.0
    MAC address --- Should I post this?

    | Fri 16 Apr 2021 14:01:17 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.