My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

Tuner problems

(4 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    Jasper589

    new member
    Joined: Jun '20
    Posts: 3

    offline

    If I am watching a programme I am recording from the beginning but is still recording and at some point my box starts to record one or two other programs the picture of the one I'm watching starts to break up. If I look at the tuners I note that the signal quality/strength has reduced from around 80/100% down to around 60/80% on one of the tuners, presumably the one I'm watching. Why is that and can I do anything about it, other than stop watching the programme until the others have stopped recording.

    Mon 29 Jun 2020 12:44:35 #1 |
  2. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 3,076

    online

    Could you tell us which model of Humax PVR you have please?

    Mon 29 Jun 2020 15:08:35 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 3,076

    online

    Please don't answer questions asked on the Forum via Private Message. I understand the box is an FVP-5000T. My first thought is to check whether the HDMI lead connecting to the TV is well separated from the aerial leads.

    Thu 2 Jul 2020 11:16:24 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    Jasper589

    new member
    Joined: Jun '20
    Posts: 3

    offline

    They are quite close together so I will sort that out and see if there is any improvement. Cheers

    Thu 2 Jul 2020 12:07:00 #4 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.