My Humax Forum » Freeview HD » Aura UHD

Amazon HDMI connection issues

(11 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    Lilreece

    junior member
    Joined: Apr '23
    Posts: 8

    offline

    So for some reason and only on certain films more on UHD films it seems. i get this error message.
    HDMI connection
    There's a problem with the connection to your TV. try using a different HDMI cable. For more help, go to amazon.co.uk/videohelp.
    I have tried everything from Changing the cable to changing the settings.

    Has anyone else had this issue? And know of a fix?

    | Mon 10 Apr 2023 22:14:48 #1 |
  2. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 4,588

    offline

    Lilreece - 56 mins ago  » 
    I have tried everything from Changing the cable to changing the settings.
    Has anyone else had this issue? And know of a fix?

    Is the HDMI lead you are using support HDMI version 2.1 ?

    | Mon 10 Apr 2023 23:13:04 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    Lilreece

    junior member
    Joined: Apr '23
    Posts: 8

    offline

    Both HDMI cables are 2.1 but tomorrow i am gonna pop out and actually buy another 2.1 high speed cable to definitely check it off the list.

    | Mon 10 Apr 2023 23:42:49 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    VitaminD

    special member
    Joined: Mar '22
    Posts: 114

    offline

    As you are noticing this message while trying to watch UHD media have you looked at your TV settings to see if you are using the correct HDMI input for 4K UHD content.
    For example on my Sony TV if you want to watch 4k content via HDMI you need to select Enhanced format.
    Under External Inputs> HDMI Signal Format.
    Depending on which TV you have there may be a similar setting.
    If you pass the signal on the Aura via an AV receiver to the TV the the AV receiver may have a similar setting.

    | Tue 11 Apr 2023 2:11:31 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    phlppip

    special member
    Joined: Sep '16
    Posts: 185

    offline

    Make sure it's a certified cable, kabel direkt do some good reasonable priced certified cables.

    | Tue 11 Apr 2023 8:15:34 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    Lilreece

    junior member
    Joined: Apr '23
    Posts: 8

    offline

    So ive checked the settings and it's all selected and on and I've got HDMI coming tomorrow so will definitely test and try once it's arrived so fingers crossed on that solution

    | Tue 11 Apr 2023 18:12:37 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    Lilreece

    junior member
    Joined: Apr '23
    Posts: 8

    offline

    So new HDMI arrived still getting the issue i also forgot to mention the humax box is connected threw my SONY HT-G700 SOUND bar but how would that make a difference. Reason it's connected to that is the rich in sound quality I get.

    | Wed 12 Apr 2023 16:31:48 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    Lilreece

    junior member
    Joined: Apr '23
    Posts: 8

    offline

    So just had a play around and it seems like it's only with certain films. Worked on zombie land double tap which is an UHD film but fails on operation fortune. Could this be because its a new film and humax is an old box and has different coding.

    Confused is an understatement.

    | Wed 12 Apr 2023 16:42:59 #8 |
  9. chistery

    chistery

    member
    Joined: Dec '12
    Posts: 47

    offline

    Operation Fortune is working fine on mine in UHD.

    | Thu 13 Apr 2023 8:02:10 #9 |
  10. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 4,588

    offline

    Lilreece - 17 hours ago  » 
    Could this be because its a new film and humax is an old box and has different coding.

    The Aura isn't an "old box" and the apps get updated even if the core operating system doesn't.

    | Thu 13 Apr 2023 9:47:41 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.