My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

FVP 5000T - no BBC 4 HD signal

(8 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    MIB

    senior member
    Joined: Sep '17
    Posts: 54

    offline

    As we know, BBC 4 HD (Ch 106) went on hiatus but came back a couple of weeks ago. It is fine on my TV but I am getting the "no signal/signal too weak" message on my 5000T (that and BBC News (107) but I don't watch that).

    I've tried updating software, rebooting the box, and a new channel search etc.to no avail. Any suggestions?

    Thanks in advance.

    | Tue 20 Sep 2022 18:00:29 #1 |
  2. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 855

    offline

    How about BBC1/2 HD? They are on the same Mux as BBC4 HD, so you should get all or none. Otherwise something went wrong when you retuned.

    | Tue 20 Sep 2022 18:45:18 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 1,270

    offline

    As far as I am aware it's still not broadcasting.

    | Tue 20 Sep 2022 18:46:29 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 855

    offline

    SSThing - 1 min ago  » 
    As far as I am aware it's still not broadcasting.

    I haven't checked, but I read that they came up on Mux BBC-B about a week ago.

    Edit: Just tried a manual retune on BBC-B Crystal Palace and no sign of either.

    | Tue 20 Sep 2022 18:49:15 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 1,270

    offline

    I'm pleased to report that I'm wrong. (I have been waiting for some kind of notification ever since it went off).

    Delete the existing BBC4 HD from your channel list before retuning.

    Watching it now.

    | Tue 20 Sep 2022 19:00:29 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 855

    offline

    That is curious. I wonder why my Panasonic TV, which is receiving BBC1 HD perfectly says "no channels added" when I do a manual retune on Crystal Palace UHF channel 30. No other transmitters available here.

    | Tue 20 Sep 2022 19:33:25 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    MIB

    senior member
    Joined: Sep '17
    Posts: 54

    offline

    SSThing - 1 hour ago  » 
    I'm pleased to report that I'm wrong. (I have been waiting for some kind of notification ever since it went off).
    Delete the existing BBC4 HD from your channel list before retuning.
    Watching it now.

    Thanks so much, that worked a treat!

    | Tue 20 Sep 2022 20:07:31 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 855

    offline

    A1944 - 1 hour ago  » 
    That is curious. I wonder why my Panasonic TV, which is receiving BBC1 HD perfectly says "no channels added" when I do a manual retune on Crystal Palace UHF channel 30. No other transmitters available here.

    I was mistaken. BBC4 HD is already tuned on my Panasonic and works from LCN 106.

    | Tue 20 Sep 2022 21:13:24 #8 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.