My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

FVP 5000T Not Recording and soooooo slow

(9 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    mattg4321

    junior member
    Joined: Jan '15
    Posts: 5

    offline

    Is this the most useless POS device ever made?

    Had mine for a month after years of using an 1100s at my old place. That was night and day better than this piece of turd.

    For a start it's so bloody slow. I could just about put up with that, but now it keeps missing my programs. It's missed every recording set for 2 weeks now - even though it shows in the guide that it will be recorded.

    I'm getting so angry I need it gone for my own mental health. What are my chances of a refund 7 weeks down the line? Not fit for purpose in my opinion.

    Do Humax still make a decent Freeview box. I don't need 4 channels or anything. I just want it to record the odd series. I barely watch TV to be honest

    | Sun 6 Jun 2021 20:24:20 #1 |
  2. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 3,689

    online

    mattg4321 - 2 hours ago  » 
    For a start it's so bloody slow. I could just about put up with that, but now it keeps missing my programs. It's missed every recording set for 2 weeks now - even though it shows in the guide that it will be recorded.

    I agree that the FVP is slow but in my experience it does a reasonable (but not perfect) job of recording things. Are you confident that the box is tuned to a single transmitter?

    | Sun 6 Jun 2021 22:38:58 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    mattg4321

    junior member
    Joined: Jan '15
    Posts: 5

    offline

    Hi Martin, I have no idea. how would i check and if necessary rectify? Thanks

    | Mon 7 Jun 2021 14:23:32 #3 |
  4. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 14,442

    offline

    mattg4321 - 23 mins ago  » 
    Hi Martin, I have no idea. how would i check and if necessary rectify? Thanks

    Look for channel numbers 800 and over. Post if you have these ?

    | Mon 7 Jun 2021 14:48:16 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    mattg4321

    junior member
    Joined: Jan '15
    Posts: 5

    offline

    I don't have any channels over 699. Thanks

    | Mon 7 Jun 2021 15:44:39 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 855

    offline

    mattg4321 - 1 hour ago  » 
    I don't have any channels over 699. Thanks

    That in itself is odd because all of the radio stations start at 700.

    | Mon 7 Jun 2021 17:14:51 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 3,689

    online

    SSThing - 22 mins ago  » 
    That in itself is odd because all of the radio stations start at 700.

    True but you have to look for them separately.

    | Mon 7 Jun 2021 17:38:36 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    mattg4321

    junior member
    Joined: Jan '15
    Posts: 5

    offline

    I just went to channel 1 and then pressed channel down and it went to 699.

    | Mon 7 Jun 2021 19:28:07 #8 |
  9. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 724

    offline

    It probably depends on which EPG section you have selected.

    | Mon 7 Jun 2021 23:01:26 #9 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.