My Humax Forum » Freesat HD » HDR 1000/1010/1100S

Humax hdr1010s not responding to remote

(252 posts)
  • Question:- Connected to internet
    Yes : (20 votes)
    43 %
    No : (27 votes)
    57 %
    1. User has not uploaded an avatar

      wendymac

      new member
      Joined: Feb '15
      Posts: 4

      offline

      Hi I am new to this forum. Please can anyone help.
      My Humax is not responding to the remote. Only mute, exit and volume control work. Have changes batteries. Rugby on this pm need to get it working. When I turn on power have to press exit to get to last channel that was viewed, then not able to change channel or get home page, TV guide etc.
      Thanks in anticipation

      Sat 14 Feb 2015 13:04:53 #1 |
    2. Barry

      Barry

      administrator
      Joined: Feb '11
      Posts: 7,340

      offline

      Welcome to our Forum

      Try recoding the remote:

      See this FAQ

      Sat 14 Feb 2015 13:27:15 #2 |
    3. User has not uploaded an avatar

      wendymac

      new member
      Joined: Feb '15
      Posts: 4

      offline

      Thanks but I have tried that and nothing happens.
      Really at a loose end as to what to do next. The Humax is not connected to the internet we just connect to a satellite dish.

      Sat 14 Feb 2015 13:33:45 #3 |
    4. REPASSAC

      REPASSAC

      special member
      Joined: Mar '11
      Posts: 3,171

      offline

      Try a factory reset (Note your recording schedule as you will need to re-enter it, Recordings will remain as is).

      Sat 14 Feb 2015 14:09:42 #4 |
    5. User has not uploaded an avatar

      wendymac

      new member
      Joined: Feb '15
      Posts: 4

      offline

      How do I do that? I can not return to the home page to get into settings?

      Sat 14 Feb 2015 14:12:22 #5 |
    6. User has not uploaded an avatar

      zute

      new member
      Joined: Feb '15
      Posts: 4

      offline

      We have the exact same problem this afternoon.
      Are we experiencing do you think an update problem as we found here

      [url=http://myhumax.org/forum/topic/remote-control-has-stopped-working][/url]

      What would we all do without Forums, thank you in anticipation.

      Sat 14 Feb 2015 15:28:06 #6 |
    7. User has not uploaded an avatar

      jonty

      member
      Joined: Feb '15
      Posts: 11

      offline

      hi,
      Today I have starting having the exact same issue.
      The mute, power and volume buttons seem to work on the remote but the screen is just black and there is no sound or anything.
      I have been able to bring it back by switching the power off at the plug and beck on again but it seems to do the same thing after a seemingly random amount of time.

      Sat 14 Feb 2015 16:42:10 #7 |
    8. User has not uploaded an avatar

      stomperz

      new member
      Joined: Feb '15
      Posts: 3

      offline

      Same here - for a couple of days now. While watching/listening is fine and then trying to use the remote all buttons other than volume, mute and power do not work. Also the program change buttons on the box do not work. Only solution has been to switch off at the mains (not the box), wait a bit and then switch on. It is happening 2 or 3 times a day. Software is version UKSFAA 2.02.07 dated 4 Nov 2014 and no updates found. I have emailed humax-digital support about it so maybe that will help. Any other ideas?

      Sun 15 Feb 2015 9:11:40 #8 |
    9. User has not uploaded an avatar

      Mike G

      member
      Joined: Feb '13
      Posts: 21

      offline

      Hiya

      I've been having same problem for about 3 days.Can only get box to work by pulling out mains plug and waiting about 10 secs before reconecting a real pain

      Mike G

      Sun 15 Feb 2015 9:12:50 #9 |
    10. User has not uploaded an avatar

      john3650

      member
      Joined: Feb '15
      Posts: 14

      offline

      Hi

      I have also started getting same fault. Could just take it back to Currys for a replacement under warranty, but would new one be the same? It has been fine for 6 months, till last week.

      John P

      Sun 15 Feb 2015 10:16:36 #10 |

    RSS feed for this topic

    Reply »

    You must log in to post.