My Humax Forum » Miscellaneous » Broadcast, Internet, Media

IPlayer problem

(314 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    g12she

    junior member
    Joined: Jan '20
    Posts: 5

    offline

    Have just phoned up Humax about this problem - my iplayer wouldn’t load yesterday & they are clearly aware of it - the message says they are aware of problem & are working on it. (I phoned the Humax helpline on 0344 318 8800). So having done factory reset.switched on & off/ checked network settings etc have now given up trying & waiting on Humax sorting it!

    | Mon 13 Jan 2020 13:29:09 #11 |
  2. User has not uploaded an avatar

    tomtresco

    new member
    Joined: Jan '20
    Posts: 2

    offline

    Barneyboy - 16 hours ago  » 
    Spot on Sarah,your in exactly the same boat as me.
    If our smart tv through the internet works iPlayer but not the humax,then it's a humax problem,nothing else.
    If its worked for ages,then one day it doesn't,and you haven't done anything to upset the humax??
    But what can we do......

    | Mon 13 Jan 2020 15:04:47 #12 |
  3. User has not uploaded an avatar

    tomtresco

    new member
    Joined: Jan '20
    Posts: 2

    offline

    I have the same problem, started a couple of days ago, both boxes upstairs and downstairs freeze when loading iplayer on humax 1100s, HELP NEEDED

    | Mon 13 Jan 2020 15:06:37 #13 |
  4. User has not uploaded an avatar

    joebarrett

    new member
    Joined: Jan '20
    Posts: 2

    offline

    I have had the same problem with iPayer. It is now fixed.

    I found a post which recommended changing the from BT DNS servers to Googles servers.
    It worked!
    iPlayer on my Humax HDR-1100S, which stopped working yesterday, is now working properly.

    Googles DNS servers are 8.8.8.8 and 8.8.4.4.

    I had to change them at my router (and Netgear) ORBI. I use BT internet but not their router.

    Joe

    | Mon 13 Jan 2020 15:32:44 #14 |
  5. User has not uploaded an avatar

    Barneyboy

    junior member
    Joined: Jan '20
    Posts: 7

    offline

    Just tried Iplayer at 19.30 tonigh :Dt,and its back on through the Humax.
    Hurrah !

    | Mon 13 Jan 2020 19:31:03 #15 |
  6. User has not uploaded an avatar

    SarahN

    member
    Joined: Jan '20
    Posts: 21

    offline

    Same! Mine is also working again. Let's hope it stays that way. For some reason, I had to reconnect the box to the internet though.

    | Mon 13 Jan 2020 22:17:48 #16 |
  7. User has not uploaded an avatar

    Sphelps

    junior member
    Joined: Sep '20
    Posts: 5

    offline

    Since yesterday BBC iplayer has not been working on my box, others like itv hub Netflix etc ok. Prior to yesterday everything was good. I have reset my router and powered down the box but still doesn’t work. Also same issue with BBC Sounds. I notice the latest software on the Humax support site is April 2019 but as you can see below mine is more recent. Anyone know when this version was sent out for update?

    Model Name FVP-4000T
    Software Version UKTFAE 1.03.52
    Loader Version UKTFAE 1.05
    System ID 9010.7D31
    Software Build Date 12 June 2020

    Thanks
    Steve

    | Wed 30 Sep 2020 11:11:14 #17 |
  8. User has not uploaded an avatar

    Sphelps

    junior member
    Joined: Sep '20
    Posts: 5

    offline

    Iplayer stopped working yesterday

    Model Name FVP-4000T
    Software Version UKTFAE 1.03.52
    Loader Version UKTFAE 1.05
    System ID 9010.7D31
    Software Build Date 12 June 2020

    | Wed 30 Sep 2020 11:21:46 #18 |
  9. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 12,390

    offline

    Might not be related but iplayer on Humax Freesat boxes is also not working.

    | Wed 30 Sep 2020 12:38:55 #19 |
  10. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 12,390

    offline

    BBC IP delivered on demand, iplayer, backwards epg and watch from the beginning not working also affecting single tuner HB models

    | Wed 30 Sep 2020 12:42:27 #20 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.