My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

Recording failed due to loss of power

(28 posts)
  1. andyb63uk

    Andy B

    senior member
    Joined: Aug '13
    Posts: 54

    offline

    I'm guessing that there's no solution to this problem then?

    Wed 6 Nov 2019 22:48:34 #21 |
  2. Stephenesque

    Stephenesque

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 208

    offline

    Christina2018 - 2 days ago  » 
    I forgot to say after looking at my list of when they've happened. I can see it's nearly always between 10pm-11.30pm not sure if that is relevant at all, but what times are other peoples happening?

    I've had a couple recently and one of them was during the day on BBC1 hd between noon and 1pm. I can't remember when the other one was.

    I always get an 'failed recording' message at the start of BBC4 recordings, but they are there and play through to the end.

    Sat 9 Nov 2019 8:00:11 #22 |
  3. User has not uploaded an avatar

    powman1

    new member
    Joined: Dec '19
    Posts: 1

    offline

    Just joined to say I’m having this issue over the past few weeks. Power hasn’t been off, it just fails to record with the same message.

    Sun 1 Dec 2019 8:12:56 #23 |
  4. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 2,864

    offline

    powman1 - 2 hours ago  » 
    Just joined to say I’m having this issue over the past few weeks. Power hasn’t been off, it just fails to record with the same message.

    Please could you tell us which programmes (giving channel, time and date) failed to record properly. Also which transmitter your Humax is tuned to.

    Sun 1 Dec 2019 10:54:51 #24 |
  5. andyb63uk

    Andy B

    senior member
    Joined: Aug '13
    Posts: 54

    offline

    Various channels at various times from Emley Moor transmitter. Not sure how this would cause a power failure!

    Sun 1 Dec 2019 11:04:08 #25 |
  6. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 2,864

    offline

    andyb63uk - 2 hours ago  » 
    Various channels at various times from Emley Moor transmitter. Not sure how this would cause a power failure!

    Nobody is suggesting it is actually a power failure: to try and understand the problem we need to get data about what is happening and just possibly a pattern will emerge. It would be helpful if you could post in this thread when it happens again with more precise details.

    Sun 1 Dec 2019 14:05:04 #26 |
  7. User has not uploaded an avatar

    EEPhil

    senior member
    Joined: Oct '14
    Posts: 56

    offline

    Just to add to the confusion. I've had problems with recordings on Forces TV indicating a power failure (Waltham transmitter). The recorded programme often doesn't show any problems. However, I have noticed that if I go to this channel "live" I get a message about weak signal. It can take up to 30 seconds for the channel to tune in. Once it does, it seems to behave itself, and the signal is good. I suspect this might be the cause of the "power failure" message. I thought it might be connected with the multiplex being on a single frequency network but, as the problem is appearing elsewhere with other people, clearly not.
    I wonder if the Humax is too keen to report problems based on the fact it hasn't tuned in within a certain time.

    Sun 1 Dec 2019 17:43:21 #27 |
  8. andyb63uk

    Andy B

    senior member
    Joined: Aug '13
    Posts: 54

    offline

    andyb63uk - 4 weeks ago  » 
    I'm guessing that there's no solution to this problem then?

    Looks that way

    Thu 5 Dec 2019 22:41:18 #28 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.