Sub Titles « My Humax Forum

My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, FVP 5000T

Sub Titles

(18 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    jaeger

    member
    Joined: Nov '17
    Posts: 32

    offline

    Anyone experience subtitles appearing even though the option
    is off?
    If I change channels it stops, seems to happen on BBC1.
    e.g. last night:
    Changed to BBC 'eastenders' subtitles on, checked option is off, yes it is,
    changed to ITV no sub tiltes, went back to BBC they're gone.
    This morning watching BBC news, sub tiltles appeared again.

    Wed 3 Jan 2018 8:05:26 #1 |
  2. Luke

    Luke

    special member
    Joined: Apr '11
    Posts: 1,020

    offline

    jaeger - 34 minutes ago  » 
    Anyone experience subtitles appearing even though the option
    is off?

    Could someone have accidentally pressed the 'SUB' button on the remote?

    Also see an earlier thread on this topic
    https://myhumax.org/forum/topic/sub-titles

    Wed 3 Jan 2018 8:41:45 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    jaeger

    member
    Joined: Nov '17
    Posts: 32

    offline

    Hi
    No, when I check the subtitle option it's off even though the subtitles are there.
    Didn't catch the other thread, thank you for showing me, seems there is
    something going on

    Wed 3 Jan 2018 9:49:33 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    jaeger

    member
    Joined: Nov '17
    Posts: 32

    offline

    It happened again tonight.
    I'm at a loss to think of something I'm doing.

    Thu 4 Jan 2018 17:29:59 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    AJ

    member
    Joined: Dec '17
    Posts: 48

    offline

    I’ve had this once last week, couldn’t quite work it out. For me it was Coronation St and likewise the menu said subtitles were off. I cycled through the option and set it back to off and they went.

    Also now read that thread. So it’s longstanding... Another bug but one that doesn’t look to be regular.

    Mon 8 Jan 2018 3:01:02 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    jaeger

    member
    Joined: Nov '17
    Posts: 32

    offline

    In a strange way that's reassuring!
    Thought I was losing the plot.
    It does away with my theory it was only BBC as that seems
    to be the only channel I've had it.

    Mon 8 Jan 2018 7:58:08 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    micmac

    member
    Joined: Mar '16
    Posts: 28

    offline

    I've had it happen. We had an earlier bug on the 4000 where subs were on by default and that was fixed. But this is intermittent and like you say the sub option is off at the time.

    Mon 8 Jan 2018 9:06:56 #7 |
  8. mickiow

    mickiow

    senior member
    Joined: Aug '11
    Posts: 78

    offline

    Hi all, There is another side to this, those who need them on all the time!

    I have them set to 'on' in settings but they are mostly 'off'
    they do come back by turning on off then on again on the remote.

    Does anyone know what turning on the 'hard of hearing' does?
    I have tried it both on and off, but cannot see any difference.
    Mick.

    Mon 8 Jan 2018 9:16:59 #8 |
  9. User has not uploaded an avatar

    jaeger

    member
    Joined: Nov '17
    Posts: 32

    offline

    I've recently replaced my Panasonic with an LG and notice this Sub title problem happening far more often, It happens when I bring the TV out of stand-by, the Humax will have sub titles even though they're switched off, I do nothing to the 5000 , just switch TV to S/By then back on and they're back.

    Wed 19 Sep 2018 18:28:30 #9 |
  10. REPASSAC

    REPASSAC

    special member
    Joined: Mar '11
    Posts: 3,665

    offline

    Don't know much about the 5000T but I suppose if connected via HDMI the full encoded programme might be passed to the TV, with all tracks picture and sound. Are there TV settings for this?

    Wed 19 Sep 2018 18:42:37 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.