My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

FVP 5000T - No Programme Information on EPG

(29 posts)
  1. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,280

    offline

    james_uk - 1 hour ago  » 
    After turning my TV on before, nearly all my channels for the rest of the night also say no program information.
    Do recordings still record fine if the epg doesn't show any programs?

    Check the Recordings - Scheduled option to see what is going to record.

    Do you have duplicate channels in the 800's ?

    If so you have tuned to more than 1 transmitter.

    Manual tuning is the fix.

    Sun 20 Jan 2019 20:29:52 #21 |
  2. User has not uploaded an avatar

    james_uk

    member
    Joined: Jun '13
    Posts: 48

    offline

    I have set up an on and off timer, i have set mine to come on at 5.00am and off at 5.15am on BBC 1 HD, would that be fine?

    5am works better because of times we get up anyway.

    Mon 21 Jan 2019 20:50:58 #22 |
  3. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,280

    offline

    james_uk - 16 minutes ago  » 
    I have set up an on and off timer, i have set mine to come on at 5.00am and off at 5.15am on BBC 1 HD, would that be fine?
    5am works better because of times we get up anyway.

    The cached epg is known to be cleared overnight at some unkwown time. You can easily check. Remove the aerial for the first boot so the epg cannot be refreshed, and check if you still have a epg. If not the housekeeping is after your power on/off timer so it needs to be later.

    Mon 21 Jan 2019 21:10:53 #23 |
  4. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 277

    offline

    I saw a few minutes ago that this problem has emerged again on several HD channels (maybe others, I didn't check fully), including BBC1 HD. The box has been on since about 1130, so there has been plenty of time to repopulate, as well as being on for the usual 7-7:20am period.

    Have been tuned too BBC1 SD since switching on.

    Tue 29 Jan 2019 14:54:05 #24 |
  5. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 277

    offline

    Oh well, went to Sainsbury's and when I got back it had repopulated.

    A bit baffling though. Maybe it came back because I switched to BBC1 HD before I went out, though that shouldn't really make any difference.

    Edit: Now it has lost BBC2 SD from 1715 today onwards.
    And moments later it has come back - this is crazy! It is not as if I have signal problems - 85% strength and 100% quality, rock solid.

    Tue 29 Jan 2019 16:51:15 #25 |
  6. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 2,671

    offline

    A1944 - 1 hour ago  » 
    It is not as if I have signal problems - 85% strength and 100% quality, rock solid.

    I agree your signal strength and quality are fine. the other variable is whether the box is tuned to multiplexes from a single transmitter; I don't know for sure how the FVP boxes behave when not correctly tuned but the earlier Humax boxes behave in the way you describe.

    Tue 29 Jan 2019 18:10:29 #26 |
  7. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 277

    offline

    Definitely all tuned to Crystal Palace. It is the only transmitter receivable here.

    Tue 29 Jan 2019 18:52:25 #27 |
  8. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,280

    offline

    A1944 - 16 hours ago  » 
    Definitely all tuned to Crystal Palace. It is the only transmitter receivable here.

    Similar issues plus broken recordings being reported on Sky Forums

    Wed 30 Jan 2019 11:07:07 #28 |
  9. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 277

    offline

    grahamlthompson - 3 hours ago  » 

    A1944 - 16 hours ago  » 
    Definitely all tuned to Crystal Palace. It is the only transmitter receivable here.

    Similar issues plus broken recordings being reported on Sky Forums

    Presumably that refers to services on satellite having problems. Or was it people on that forum who also use the 5000T on DTT?

    Anyway, so far so good today.

    Wed 30 Jan 2019 14:47:36 #29 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.