My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

Picture breaking up on playback.

(8 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    Allan S

    member
    Joined: Nov '15
    Posts: 27

    offline

    why is the picture breaking up on playback especially on recordings which were recorded at the same time as other recordings on my FVP 4000T

    Sat 21 Sep 2019 13:22:31 #1 |
  2. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,632

    offline

    If you watch the same channel live as the problem recordings what are the signal quality and signal levels shown while viewing live.

    Sat 21 Sep 2019 18:35:07 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    Allan S

    member
    Joined: Nov '15
    Posts: 27

    offline

    The signal strength and picture are usually fine. It seems to depend on weather I am recording more than one channel at once.

    Mon 23 Sep 2019 10:01:45 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 2,864

    offline

    Allan S - 37 mins ago  » 
    The signal strength and picture are usually fine.

    Please could you define what you think "fine" is for the levels?

    Mon 23 Sep 2019 10:40:08 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    Allan S

    member
    Joined: Nov '15
    Posts: 27

    offline

    Strength 98%
    Quality 100%

    Wed 25 Sep 2019 10:54:30 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 329

    offline

  7. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 2,864

    offline

    Allan S - 3 hours ago  » 
    Strength 98%
    Quality 100%

    OK I beg to disagree with your assessment that those levels are fine. I would say a signal strength of 98% is quite possibly too high and could be causing tuner saturation. I would suggest you experiment by either reducing gain if you have a variable gain amplifier or inserting a variable attenuator into the aerial feed to the Humax and aim for a signal strength of about 80% and see if this fixes your problem.

    Wed 25 Sep 2019 14:52:48 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    Allan S

    member
    Joined: Nov '15
    Posts: 27

    offline

    Thanks I will try that

    Thu 26 Sep 2019 7:29:45 #8 |

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.