My Humax Forum » Miscellaneous » Broadcast, Internet, Media

IPlayer problem

(318 posts)
  1. antient

    antient

    member
    Joined: Oct '20
    Posts: 38

    offline

    In the iPlayer app, select and 'click' on the gear wheel "Settings" item on the top bar. A menu page will appear.

    Click on "Settings and Help". Another page appears.

    Click on the bottom entry, "Help". Another page appears.

    Click on the bottom entry, "System Information". You should then see the full app information as per my attachment above.

    | Fri 2 Oct 2020 8:39:55 #72 |
  2. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 840

    offline

    OK, many thanks.

    | Fri 2 Oct 2020 8:52:38 #73 |
  3. User has not uploaded an avatar

    lawrencewp

    junior member
    Joined: Sep '20
    Posts: 7

    offline

    The BBC are well aware of this issue judging by these comments in the Help section of the i-player website...
    https://www.bbc.co.uk/iplayer/help/issues/bbc-iplayer/humax-playback-fault
    Hopefully the matter will be resolved quickly.

    | Fri 2 Oct 2020 8:57:09 #74 |
  4. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 840

    offline

    lawrencewp - 50 mins ago  » 
    The BBC are well aware of this issue judging by these comments in the Help section of the i-player website...
    https://www.bbc.co.uk/iplayer/help/issues/bbc-iplayer/humax-playback-fault
    Hopefully the matter will be resolved quickly.

    Yes, that (much repeated!) linked page has been up for a couple of days, but with no updates.

    | Fri 2 Oct 2020 9:48:40 #75 |
  5. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 840

    offline

    antient - 3 hours ago  » 
    I've attached a screen shot.
    The key details for the iPlayer App are:
    Bigscreen Version: 3.18.5
    Build Identifier: Thu 01 Oct 2020 16:57:16 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
    Framework Version: 11.1.5, Config Version: prebuilt-11.1.5

    I see that this has now changed, but the only thing which has is the "Build Identifier" date/time to 2 Oct at around 0800. The versions have remained unchanged.

    | Fri 2 Oct 2020 11:56:55 #76 |
  6. User has not uploaded an avatar

    peak4

    junior member
    Joined: Oct '20
    Posts: 7

    offline

    Also have the version dated 02 Oct 0800
    Never tried looking at this bit of the menu before but just spotted the ability to switch to iPlayer Beta.
    That doesn't work either, nor does trying it and reverting.
    Bill

    | Fri 2 Oct 2020 13:05:21 #77 |
  7. antient

    antient

    member
    Joined: Oct '20
    Posts: 38

    offline

    Interestingly, if you have selected the beta version of iPlayer and an update happens, you seem to end up on the next beta version immediately. None of the versions, standard or beta, which have been installed since 29th September actually work though.

    | Fri 2 Oct 2020 13:09:28 #78 |
  8. User has not uploaded an avatar

    lawrencewp

    junior member
    Joined: Sep '20
    Posts: 7

    offline

    Yes - I've tried resetting the box, deleting i-Player cache, selecting standard resolution, selecting beta version, trying a different Humax machine... nothing works. I can't believe the issue wasn't picked up in testing, Humax machines are fairly common. It's a shame that i-player doesn't allow users to revert to a previous software version to solve this sort of issue.

    | Fri 2 Oct 2020 13:23:36 #79 |
  9. User has not uploaded an avatar

    SaraD

    new member
    Joined: Oct '20
    Posts: 1

    offline

    I’ve been having the same problem for a few days now. It will take me as far as being to select an episode of a series, then when I try to watch it says something like ‘there is a problem loading this’. Not at all happy.

    | Fri 2 Oct 2020 16:01:36 #80 |
  10. User has not uploaded an avatar

    Hertburs

    junior member
    Joined: Sep '20
    Posts: 6

    offline

    I have exactly the same problem. It is very frustrating as most of my use of the Humax is for iPlayer. I presume that this is a common piece of code problem with the new BBC Sounds app which seems to have appeared simultaneously. I am glad that they have introduced this but wish they had tested it before launching. Does anyone know when this us likely to be solved?

    | Fri 2 Oct 2020 16:24:25 #81 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.