My Humax Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

Is Green Button working again for anyone?

(26 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 307

    offline

    When the Green Button service disappeared just prior to Wimbledon earlier this year, I assumed that it was a temporary thing to accommodate all the extra bandwidth required for the extra Red Button options.
    The service also stopped working on my 2000t and my LG EC930V TV.
    The 2000t is working again and the TV shows the GB but only plays the live broadcast. But the 4000t is still completely without any GB whatsoever.
    Is this the same for everyone, including 5000t owners?
    Restart is also absent from within iPlayer.

    Fri 13 Sep 2019 11:30:24 #1 |
  2. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 307

    offline

    I contacted Humax yesterday via live-chat to discuss this.
    The 4000t is listed on the iPlayer website as being certified and compatible with live restart but Humax are adamant that the fault lies with the BBC and not themselves. The Humax response is that they will not nor cannot do anything to remedy the problem, all they will do is pass on the complaint to the BBC.
    Very disappointing. It's ridiculous that my years old HDR-2000t is now working correctly again but the 4000t isn't.

    Sat 14 Sep 2019 8:23:02 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 340

    offline

    I think I can confirm that it is not working on the 5000T either.

    It is not a facility that I have used, but thinking about it, I don't recall seeing the prompt for quite a while, so presumably back to the time of Wimbledon.

    Sat 14 Sep 2019 8:36:34 #3 |
  4. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,534

    offline

    Just checked Saturday Kitchen Live BBC1 HD

    FVP-5000T no start from beginning option

    HDR-1000S has start from beginning option.

    Sat 14 Sep 2019 10:35:38 #4 |
  5. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 307

    offline

    grahamlthompson - 4 mins ago  » 
    Just checked Saturday Kitchen Live BBC1 HD
    FVP-5000T no start from beginning option
    HDR-1000S has start from beginning option.

    Do you get the Green Button or is this from inside iPlayer?

    Sat 14 Sep 2019 10:40:21 #5 |
  6. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 10,534

    offline

    SSThing - 6 mins ago  » 

    grahamlthompson - 4 mins ago  » 
    Just checked Saturday Kitchen Live BBC1 HD
    FVP-5000T no start from beginning option
    HDR-1000S has start from beginning option.

    Do you get the Green Button or is this from inside iPlayer?

    Pressing the green button on the FVP-5000T with the programme selected in the epg gives the unsupported function icon. Pretty sure the current programme will not yet be available either using the backwards epg or by opening iplayer.

    On a G2 Freesat box the epg has a circular arrow. Clicking OK on the epg entry has watch from the beginning amongst the options.

    Sat 14 Sep 2019 10:49:23 #6 |
  7. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 307

    offline

    Thank you.

    Sat 14 Sep 2019 10:52:16 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    mikeatupwey

    member
    Joined: Mar '18
    Posts: 11

    offline

    Hi. No green button for me on my 4000T. This is a shame as I found the function very useful. I also note that the facility to show the programme from the start has also disappeared even when viewing from the BBC iplayer. I can only get the programme 'live' which is a little pointless in my opinion especially if you have missed the start. Seems a backward step. Is this only afflicting Humax boxes?

    Mon 30 Sep 2019 22:33:27 #8 |
  9. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 307

    offline

    I have reported the issue to the BBC but, after initially telling me that all I needed to do was a reset (which didn't work), they have gone silent.
    Can't hurt for you to try too, though.

    Tue 1 Oct 2019 7:57:31 #9 |
  10. Trev

    Trev

    special member
    Joined: Apr '18
    Posts: 271

    offline

    GB works just fine on BBC1HD on both my LG and Samsung TVs (just tested them both).

    Tue 1 Oct 2019 8:30:34 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.