My Humax Forum » Freeview HD » Aura UHD

Only 1 minute recorded on schedule programmes

(57 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    Mr Moley

    member
    Joined: Dec '15
    Posts: 20

    offline

    I have noticed that some recordings have stopped after just 1 minute. No power cut or signal loss icon shown . Any ideas?

    | Sat 15 Oct 2022 10:55:45 #1 |
  2. User has not uploaded an avatar

    EEPhil

    special member
    Joined: Oct '14
    Posts: 227

    offline

    Channel 4?
    People are reporting this problem on various Humaxes. See

    https://myhumax.org/forum/topic/any-ch4-curtailed-recording-issues-over-here

    | Sat 15 Oct 2022 11:11:50 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    james_uk

    special member
    Joined: Jun '13
    Posts: 160

    offline

    We have had this issue over the past week or so.
    Does seem to just be channel 4, some recordings just 1 min long.

    | Sat 15 Oct 2022 13:10:51 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    WalkingJed

    new member
    Joined: Oct '22
    Posts: 3

    offline

    I hadn't made the connection that it was only on Channel 4, but now you've mentioned it I've had this problem with F1, Bake Off (main program and another slice), Gogglebox and again tonight on the Star Wars film. Luckily I could still watch it on C4+1 albeit not in HD

    | Sat 15 Oct 2022 22:58:29 #4 |
  5. Geoff_W

    Geoff_W

    special member
    Joined: Jul '16
    Posts: 127

    offline

    C4HD has been doing this for a while now, but seems to be OK on C4SD. I now set up all my C4HD recordings as a manual schedule with a 5 or 10 minute over-run.

    | Sun 16 Oct 2022 14:24:11 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    james_uk

    special member
    Joined: Jun '13
    Posts: 160

    offline

    Grr, i have just noticed the new series of somewhere boy recorded the first episode fine last night, the 2nd episode was on right after the 1st and that has only recorded 1 min.

    Is this a national issue with channel 4 or just us with humax boxes?

    I googled the issue, and only links to people with humax boxes seems to come up with this issue.

    | Mon 17 Oct 2022 20:00:35 #6 |
  7. GordyBoy

    GordyBoy

    senior member
    Joined: Nov '20
    Posts: 78

    offline

    Tried recording same Channel 4 HD programme on Aura and FVP4000T.

    Stopped after one minute on Aura - OK on FVP 4000T.

    | Mon 17 Oct 2022 21:14:06 #7 |
  8. User has not uploaded an avatar

    kr002

    senior member
    Joined: Nov '20
    Posts: 61

    offline

    james_uk - 10 hours ago  » 
    Grr, i have just noticed the new series of somewhere boy recorded the first episode fine last night, the 2nd episode was on right after the 1st and that has only recorded 1 min.
    Is this a national issue with channel 4 or just us with humax boxes?
    I googled the issue, and only links to people with humax boxes seems to come up with this issue.

    Exactly what happened on mine but last night somewhere boy both episodes recorded OK

    | Tue 18 Oct 2022 6:54:14 #8 |
  9. User has not uploaded an avatar

    Harters

    special member
    Joined: Mar '17
    Posts: 224

    offline

    GordyBoy - 9 hours ago  » 
    Tried recording same Channel 4 HD programme on Aura and FVP4000T.
    Stopped after one minute on Aura - OK on FVP 4000T.

    Same here but my other box was my trusty HDR !

    | Tue 18 Oct 2022 7:03:25 #9 |
  10. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 1,285

    online

    james_uk - 12 hours ago  » 
    Grr, i have just noticed the new series of somewhere boy recorded the first episode fine last night, the 2nd episode was on right after the 1st and that has only recorded 1 min.
    Is this a national issue with channel 4 or just us with humax boxes?
    I googled the issue, and only links to people with humax boxes seems to come up with this issue.

    All episodes recorded fine here (4000t and Sutton Coldfield transmitter).

    | Tue 18 Oct 2022 8:07:38 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.